Srbija

Vučić: Dobio bih Nobelovu nagradu da smo uveli sankcije Rusiji; Postoji većina za vlast u Beogradu

Foto: © Sputnik / Lola Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, koliko je on obavešten, lista „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“ ima većinu da formira vlast u Beogradu.
„Za Beograd, mi imamo većinu. O tome će ljudi da govore. Ne verujem, nisam siguran da će da govore sutra, to zavisi od Aleksandra Šapića i kako će se dogovoriti sa našim odbornicima i tako dalje“, rekao je Vučić, gostujući na TV Prva.


Vučić je rekao da je bolje da SNS nema vlast u Beogradu, nego da bude ukradena i naveo da trenutno koalicija okupljena oko te stranke ima legalnu većinu, ali ne i sasvim legitimnu, te da će sačekati do 2. ili 3. marta, pa ako ne budu imali i legitimnu većinu, ići će se na nove izbore.
Kada je reč o navodima narodnog poslanika „Mi – glas iz naroda“ Branimira Nestorovića da se u Beogradu „ide ponovo na izbore da se zna šta je šta i ko je ko“, Vučić je rekao da smatra da je tu u pitanju partijsko-lična kalkulacija.


„Šta time dobija bilo ko u ovoj zemlji? Da li ćemo da imamo još dva ili tri meseca neke kampanje i još tri meseca posle toga nekog konstituisanja? A, šta ćemo ako opet ne možemo da konstituišemo? Je li to racionalno? Ima li to smisla nekog? Nema. Ne razumem zašto bi neko glasao za njih sada, posle ovakvih izjava“, naveo je Vučić.


On je naveo da ima još odbornika zainteresovanih za koaliciju sa SNS i da bi SNS mogao i sa nekim drugim odbornicima u koaliciju, a ne samo sa odbornicima sa liste Branimira Nestorovića.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad