Politika

Vučić: Hapšenje Srba u Štrpcima je Kurtijeva reakcija na “Otvoreni Balkan”!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je iz Tirane jutrošnju akciju specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije u Štrpcu, kada je uhapšeno 10 osoba.

Foto: Kurir

– Na početku su govorili da je suština da na sjeveru KiM žive kriminalci i vodili su kampanju, sa dijelom beogradskih medija, i to godinama, a ne mjesecima, da su kriminalci sa sjevera, pa bi rekli – šta god da urade, dozovljeno je, jer to rade, ne protiv Srba, nego protiv kriminalaca – konstatovao je Vučić.

On je ironično primjetio i da su “izgleda kriminalci i na jugu”.

– Sve go kriminalac… otišli su u Štrpce, uhapsiše 10 ljudi i svi kriminalci… Ne znam samo kako usput ne nađoše, u Lipljanu, Uroševcu, negdje drugdje, još nekog kriminalca, nego samo među Srbima – rekao je Vučić.

On je ukazao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti to uradio i zbog samita “Otvorenog Balkana”, koji je danas održan u Tirani.

– Dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbijedićemo pravnu pomoć svim ljudima, Srbima, da vidimo o čemu se tačno radi – rekao je Vučić.

Podsjetimo, jutros su specijalaca ROSU upali u Štrpce naoružani do zuba, kako bi po ko zna koji put zastrašivali Srbe. Uhapšeno je 10 bivših opštinskih zvaničnika. Među njima su bivši predsjednik opštine Štrpce i direktor odeljenja za urbanizam i još nekoliko funkcionera i preduzetnika.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad