Srbija

Vučić : Ana Brnabić kandidat za predsednicu Skupštine Srbije, Šapić za gradonačelnika Beograda

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke da će kandidat za predsednika Narodne skupštine Srbije biti Ana Brnabić, a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić.

”Od kad sam predsednik i ona je predsednik vlade, ali će sada biti na drugoj najvažnijoj funkciji u Srbiji. Ona je najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najviše i najbrže napredovala”, rekao je Vučić. On je ocenio da nikada nije video nekoga ”ko je tom brzinom učio” i napredovao.

”Ne znam kako ću ja da se naviknem, ona će imati mnogo toga da pokaže, i ona je srećna i zadovoljna zbog novog izazova”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da će ime mandatara Vlade biti poznato u narednih desetak dana.

“Mandatar mora da bude prvi u timu, imamo još neke dileme koje nisu personalne već sistemske da rešimo”, rekao je Vučić.

“Predsednistvo SNS dalo je i načelno saglasnost za formiranje pokreta, pokret nije stvar koja se pravi za izbore, već da se zemlji pomogne u najtežim uslovima”, rekao je Vučić.

“Pokret nije stvar koja se formira za izbore. Mi ne pravimo pokret ad hok da bi neko dobio jedno poslaničko mesto više ili manje ili mesto u vladi više ili manje. Pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima. Želim da vam kažem da ja verujem da su i pred Srbijom i pred svetom najteža vremena dosad”, rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Vučić je rekao da je uveren u pobedu, kao i da je “cilj stranke na izborima kao i uvek pobeda”.

“Pobeda u svakom mestu, želja da uradimo sve u svakom mestu, za svaki grad, selo, naselje. Gde god da izgubimo čestitiaćemo, ali i da se podignemo što je moguće brže i da ponovo pobeđujemo. Ali, borićemo se, ali verujem da ćemo da pobedimo”, rekao je Vučić.

On je rekao da se danas održavaju izbori u Beogradu razlika u prednosti naprednjaka bi bila i veća nego na poslednjim izborima, i to, kako je rekao “zbog ponašanja opozicije posle izbora”.

Vučević: Brnabićeva će moći da računa na punu podršku SNS u Narodnoj skupštini

Predsednik Srpske Napredne stranke Miloš Vučević rekao je da će potpredsednica SNS-a Ana Brnabić uvek moći da računa na punu podršku SNS u Narodnoj skupštini, budući da je predložena za predsednika ove institucije.

Kada je reč o kandidatu za gradonačelnika Beograda, potpredsedniku SNS-a Aleksandru Šapiću, Vučević je istakao da se on dokazao rezultatima koje je ostvario rukovodeći opštinom Novi Beograd, a zatim i Beograd.

“Zbog toga predsedništvo SNS-a daje punu podršku Aleksandru Šapiću kao našem kandidatu za gradonačelnika grada Beograda. I siguran sam da će posle izbora koji nam slede, biti novo-stari gradonačelnik glavnog grada”, istakao je Vučević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad