Vijesti

Vučić: 600 miliona Srbija izdvaja za Nišavski okrug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedjelje.

– 600 miliona Srbija izdvaja za Nišavski okrug – istakao je predsjednik.

Foto: Vijesti.me

– Posljednjih godina Nišavski okrug je doživio velike promjene. U svakoj od opština i u gradu Nišu stopa rasta prosječnih plata je veća od 50 posto. Najviša stopa rasta je u opštini Merošina. Danas je prosječna plata u Nišu 526 evra. Mi time nismo zadovoljni iako smatramo da je to veliki pomak, značajno manji broj nezaposlenih nego što je to bio slučaj ranije. Otvorili smo 7 fabrika i imamo još 4 veoma važne investicije. Vjerujem da će to dodatno da ojača krvnu sliku grada Niša, da doprinese uvećanju prihoda same lokalne samouporave – istakao je predsjednik.

Predsjednik je najavio i obilazak Jumis fabrike i srpskih privrednika, kako bi ustanovili kako država može dodatno da pomogne razvoj srpske privrede.

– U godini koja je pred nama imaćemo velike projekte ne teritoriji Nišavskog okruga. Pored auto-puta Niš-Pločnik, radićemo i željezničku infrastrukturu. U martu krećemo sa prvom sekcijom između Stalaća i Đunisa, izgradnja brze pruge Beograd-Niš. Idemo u rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad koja treba da se završi do decembra 2024. godine, tu se podrazumijevaju i sve obilazne pruge oko Niša. Razgovarali smo i o putnoj infrastrukturi i tu će biti velika ulaganja – istakao je predsjednik.

Najavio je i da u martu kreće izgradnja, kako kaže, velelepnog stadiona “Čair”.

– Početkom marta počeće izgradnja stadiona sa 20 hiljada gledalaca, po Uefa4 standardima. Sve u okoliko Čaira u kilometar ili dva prečniku, ljudima će skočiti cijene kvadrata puta dva u najmanju ruku. To će biti prava fudbalska ljepotica na kojoj će moći da se igraju sve najveće i najvažnije evropske utakmice, to će biti razvojni projekat za taj dio Niša i u mnogome govoriti o porastu standarda i samog Niša, ali i čitavog juga Srbije.

Predsjednik je najavio i mnoge druge važne projekte u ovom dijelu Srbije, naročito na polju vodosnabdjevanja.

Vučić je najavio i sastanke sa kompletnom namjenskom industrijom.

Predsjednik je istakao da nije vidio poster na hotelu “Ambasador”, ali da ne razumije histeriju koja je oko toga stvorena.

– Nemam potrebu za posterima i plakatima, i nisam odsjeo u tom hotelu. Ne mislim da je čovjek počinio nikakvo krivično djelo, ali ne razumijem zašto neko nema pravo da iskaže poštovanje prema šefu države – istakao je predsjednik.

– Uskoro će prosječna plata u Nišu biti preko 550 evra. Možete da ne volite mene ili nekog drugog, mogu da vam se dopadaju činjenice ili ne, ali ne možete da promijenite karakter nečega da je činjenica – istakao je Vučić.

Opozicioni “heroji”

– Jedna stvar je važna – da se vidi razlika kome je šta bitno. Želim da govorimo o onome što je urađeno kao jednoj vrsti reference za povjerenje i pouzdanost, i onome što planiramo da radimo i gradimo. Neko se ponosi prugom, bolnicama, vodovodnom mrežom… a neko se ponosi batinašima. To je više nego dobra slika. Mi smo svoje uradili. Moje je bilo da čujem narod, otišao sam u Gornje Nedeljice i slušao narod. Slušao sam ljude za koje znam da cijene moj rad. I još jednom se zahvaljujem našoj olimpijskoj šampionki, koja je potvrdila moje riječi, jer sam znao da ona ima korektar odnos i prema državi i prema nosiocima državnih funkcija. Meni nije strašno da kažem da mogu da pogriješim. Za to što će političari da rade nisam zainteresovan. Zainteresovan sam za to što će biti 3. aprila. Svaki od ovih velikih lidera je izbačen iz svoje stranke, i svakog od njih je iz stranke izbacio neki od tih veliki lidera. Kod nas suštinski postoji demokratsko odlučivanje, kada mi imamo neki problem u stranci i nesuglasice i drugačije stavove, naš demokratski duh i karakter sveobuhvatsnosti i razmišljanja pre svega o Srbiji nam kaže – nastavljamo zajedno dalje jer je naš krajnji cilj uspješna i pobjednička Srbija. Za razliku od mnogih ja se borim i radim, i na kraju imamo činjenice. Ja sam jutros bio u 7 na poslu, a svoj radni dan završiću oko pola 10. Sutra je subota, meni će biti radni dan od rane zore, i završiću kasno uveče. U nedjelju takođe. To su činjenice. Da li ću pri tome da padnem jednom ili pet puta nije problem, dva ili šest puta sam preman uvijek da ustanem – zaključio je predsjednik.

Sastanak u Oficirskom domu.

U Oficirskom domu u Nišu počeo je sastanak predsjednika sa svim predsjednicima opština Nišavskog okruga.

Podsjetimo, predsjednik Vučić je danas ranije prvo posjetio Ražanj.

Nakon sastanka sa svim predsjednicima opština Nišavskog okruga, Vučić će obići fabriku “Jumis”, najavila je pres-služba predsjednika.

Predsjednik će se u subotu u kasarni “Mija Stanimirović” sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslijediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15” i prikaz vježbe na položaju Lisinac.

Predsjednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedjelju Vučić će se na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Predsjednik Vučić najavio je nedavno da će ići u višednevnu posjetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad