Srbija

Vučević otkrio spomen-ploču vodniku Ivanu Vasojeviću stradalom na Košarama

Foto: mod.gov.rs

Vodnik Ivan Vasojević imao je 24 godine kada je poginuo u borbi protiv albanskih terorista 11. aprila 1999, braneći državnu granicu. Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević otkrio je danas tablu na zgradi u kojoj je živeo vodnik Ivan Vasojević i položio venac na njegov grob u Donjem Goračiću povodom godišnjice od njegove pogibije u bici na Košarama.

Vučević je istakao da ih je u Sjenici i na Pešteru okupio tužan povod, koji istovremeno budi i ponos što smo imali takve junake i ponos što imamo porodice kao što je porodica Vasojević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“I ona je stradalna koliko i njihov sin. Njihov sin je doživeo fizičku smrt, a njegova porodica se borila i stradala da on ne doživi onu težu smrt, a to je smrt zaborava – da se ne zaboravi ni njegovo junačko delo i junačko delo mnogih njegovih saboraca, mnogih i znanih i neznanih koji su stradali za otadžbinu”, istakao je Vučević.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Vučević je zahvalio porodici na strpljenju i izvinio se što su na neke stvari morali da čekaju gotovo 25 godina.

“I vidite da smo svi zajedno, i Srbi i Bošnjaci, i pravoslavni i muslimani, na pomenu našim junacima. Jer je ovo zajednička država, svih građana, bez obzira kom narodu pripadaju i kojoj veri pripadaju”, zaključio je Vučević.

Pored Vučevića, pomenu su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar turizma i omladine Husein Memić, predstavnici Opštine Sjenica, članovi porodice Vasojević, pripadnici Vojske Srbije i predstavnici Udruženja boraca s Košara i Paštrika.

Vodnik Ivan Vasojević imao je 24 godine kada je poginuo u borbi protiv albanskih terorista 11. aprila 1999, braneći državnu granicu. Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad