Ekonomija

Vučević: Novosađanima 30 miliona dinara za samozapošljavanje

Vucicevic
Foto: Borba

Grad Novi Sad dodelio je 100 ugovora Novosađanima koji su dobili subvencije za samozapošljavanje u 2021. godini.

Sredstva se dodeljuju za podsticaj razvoja preduzetništva, a na osnovu javnog poziva na kojem su pravo učešća imale osobe evidentirane kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ugovore su preduzetnicima uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Vučević je istakao da je Grad ove godine primio zahteve u vrednosti od 47 miliona dinara za subvencije, a da je dodeljeno 30 miliona, dodajući da se nada da će Novi Sad uskoro moći da izdvoji i veće sume za samozapošljavanje.

“Grad je tu uz vas, ne možemo sve da rešimo, ne možemo umesto vas da radimo taj posao, ali ojačali smo da možemo da vam pomognemo, pri startu, periodu kada vam je najteže, kad treba izdržati tu prvu godinu, kad treba pokrenuti, upaliti motore. Grad grad je prvi taj rezervoar goriva za početak rada motora”, rekao je Vučević.

I u narednom periodu, i u narednoj budžetskoj godini, pripremamo još podsticajnih mera, i hoćemo da budemo rekorderi u Srbiji po tome, a već godinama jesmo. I ne želim da budem lažno skroman. Želim da Novosađani to znaju, i da se time ponose jer to je uspeh svih nas.

“I stalno ću da podsećam na to da smo krenuli sa jednim više nego skromnim budžetom, da je 2013. godine za samozapošljavanje bilo izdvojeno samo tri miliona dinara za 14 ljudi, a da danas izdvajamo 30 miliona dinara, za 100 ljudi. Fantastični rezultati. Od danas i vi ulazite u to pobedničko kolo. Da pokažemo da iza fantastičnih rezultata jednog grada stoje fantastični ljudi koji ga čine”, rekao je Vučević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad