Srbija

Vučević: Crnoj Gori će se obiti o glavu priznanje Kosova!

Foto: Borba

Sjeverna Makedonija i Crna Gora su se ogriješile po pitanju Kosova i Metohije, a to će im se obiti o glavu, ocijenio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević za TV Pink.

On je dodao da je priznanje nezavisnosti Kosova mješanje u unutrašnje stvari Srbije.

– Oni žele Veliku Albaniju, samo je pitanje ko sebe vidi kao lidera, ujedinitelja. Gotovo im se sve dozvoljava, imaju veliku podršku. Vidjeli ste kakav je prijem imao Kurti u Tetovu. Ovo nije pitanje za nas pitanje, već za njih. Ne želimo da vodimo njihovu politiku. I Makedonija i Crna Gora su se ogriješile po pitanju KiM. To će vam se obiti o glavu, otvorili ste pandorinu kutiju. Mislim da postoji svealbanski konsenzus da oni vide ovaj istorijski momenat kao šansu za ujedinjenje. Naivni Srbi misle da se to neće dogovoditi – naglasio je on.

Vučević naglašava da je uvijek važila mantra da se granice ne mijenjaju, ali se mijenjaju.

– Zaboravili su da više Crnogoraca živi u Srbiji. Srbija će uvijek biti prva adresa za školovanje i liječenje. Aljbin Kutri je šovinista, čovjek koji živi za san da napravi Veliku Albaniju. On nije budala, on je spreman da uradi sve da ostvari svoj san. On za to živi. Da li imate kontakte sa narko dilerima, moguće da ima. Na Kosovu svi brojevi padaju, upisan je najmanji broj djece u školu od 1970-ih godina. Nema ih više od milion i dvije stotine, sve sa Srbima. Naših nema, jer ih protjeruju – zaključio je Vučević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad