Politika

Vladajuća većina korak bliže dogovoru: Iz DF-a saopštili da će uskoro biti pojedinačno predočena rješenja za izbor nove Vlade!

Demokratski front je zadovoljan odgovorom preostalih konstituenata parlamentarne većine na njihovu inicijativu vezano za izbor nove Vlade, saopšteno je iz ovog političkog saveza.

Foto: Kurir

DF najavljuje u narednom periodu pojedinačne sastanke sa svim partijama većine, nakon kojih očekuju da se javnosti prezentuje cjelovito i usaglašeno rješenje za izbor nove Vlade.

-Demokratski front iskazuje zadovoljstvo odgovorima koje smo dobili od koalicionih partnera iz parlamentarne većine u Skupštini CG. Naime, naša inicijativa za izbor nove Vlade je dobila na prvom zajedničkom sastanku podršku važnih političkih subjekata, a ostali članovi vladajuće koalicije su današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima vezano za ovu temu kao i sve druge koje se odnose na budućnost Crne Gore.

Demokratski front se zahvaljuje partijama skupštinske većine zbog iskazane spremnosti na razgovor, a u narednim danima ćemo organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima kako bi prije organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli da se pojavimo sa cjelovitim, i vjerujemo usaglašenim rešenjem, a na osnovu onog što smo obećali građanima u predizbornoj kampanji.

Ako smo svi posvećeni evropskim integracijama kao što to javno saopštavamo, onda treba da pođemo od činjenice da nas izostanak eventualnog dogovora u parlamentarnoj većini sve više i više udaljava od tog cilja.

Oslanjajući se na snažnu podršku koju su nam dali naši građani na izborima 30 avgusta prošle godine i ne želeći da iznevjerimo njihova očekivanja Demokratski front će uložiti najveće moguće napore da nađemo zajednički jezik i postignemo sveobuhvatan dogovor na korist svih građana Crne Gore- navedeno je u saiopštenju DF-a.

SNP i Demos se zalažu za formiranje nove Vlade

SNP i Demos su pozitivno odgovorili na inicijativu DF-a o formiranju nove Vlade.

Njihovi lideri Vladimir Joković i Miodrag Lekić danas su jasno saopštili da se zalažu za izbor nove Vlade.

Poslanik Vladimir Martinović za TVCG je izjavio da će Demokrate izaći sa stavom po ovom pitanju kada se dogovore DF i URA.

-Kada se DF i URA dogovore o spornim pitanjima, tada ćemo imati stav- kazao je za TVCG poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad