Vijesti

Vlada predložila Praščević Milačić da od ANB- traži dozvolu za objavljivanje tajnih podataka o letovima službenim avionom!

Vlada je usvojila Infromaciju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, sa preporukom za objavljivanje dokumentacije u vezi sa upotrebom službenog aviona Vlade Crne Gore Lear Jet 45, registarske oznake 40-MNE.

Foto: Kurir

U Informaciji Nacionalni savjet preporučuje Vladi Crne Gore da objavi svu dokumentaciju vezanu za upotrebu službenog aviona, odnosno podatke za sve završene letove, s obzirom na to da bezbijednost štićenih ličnosti ne može biti ugrožena kada je let završen.

Tim povodom, Vlada je zadužila Generalni sekretarijat da Agenciji za nacionalnu bezbjednost uputi zahtjev za dostavljanje mišljenja da li postoje bezbjednosne prepreke da se objave ovi podaci i da na osnovu dostavljenog mišljenja Agencije, objavi dokumentaciju u vezi sa upotrebom aviona.

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou preporučio je Generalnom sekretarijatu Vlade da skine oznaku tajnosti sa letova službenog aviona Vlade Crne Gore.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad