Politika

Vlada: Na sastanku iskazana spremnost da seda doprinos realizaciji popisa

Foto: Borba

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa predstavnicima dijela opozicionih parlamentarnih stranaka sa kojima je razgovarao o uslovima sprovođenja predstojećeg popisa stanovništva.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su iskazali spremnost da se postigne najširi konsenzus o tom važnom pitanju.

“Na sastanku su razmijenjena mišljenja i date sugestije u vezi sa pripremom i sprovođenjem procesa, te iskazana spremnost da se u najboljoj namjeri da doprinos realizaciji popisa kao jednog od kapitalno važnih procesa za trasiranje ukupnog društvenog razvoja”, navode u Vladi.

Sastanku su ispred Demokratske partije socijalista prisusvovali poslanici Danijel Živković i Nikola Janović, ispred Socijaldemokrata Damir Šehović i Boris Mugoša dok su Bošnjačku stranku predstavljali Ervin Ibrahimović i Damir Gutić.

Premijer se ranije danas ovim povodom sastao i sa predstavnicima vijeća – savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i tom prilikom istakao da popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, te da će njegovi rezultati biti osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad