Crna Gora

Vlada Crne Gore šalje specijalnom tužilaštvu dokumentaciju o sporazumu Abazovićeve vlade o lobiranju

Foto: gov.me

Vlada je početkom aprila dostavila Nacionalnom savetu za borbu protiv korupcije dokumentaciju o sporazumu koja, kako tvrde, dokazuje da je Abazovićev kabinet za lobiranje nezakonito potrošio 350.000 evra

Vlada Crne Gore donela je na današnjoj sednici zaključak da prosledi Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju o sporazumu o lobiranju koji je bivša vlada, na čijem je čelu bio Dritan Abazović, sklopila s kompanijom “Bipartizan Solušon Ink” iz Vašingtona , saznaju nezvanično “Vijesti”.

Vlada je početkom aprila dostavila Nacionalnom savetu za borbu protiv korupcije dokumentaciju o sporazumu koja, kako tvrde, dokazuje da je Abazovićev kabinet za lobiranje nezakonito potrošio 350.000 eura.

Kako navode iz Vlade, nedostaje akt koji bi predstavljao osnov zaključivanja ugovora, a nije navodno ispoštovan ni Zakon o javnim nabavkama.

Abazović tvrdi da ugovor o lobiranju postoji, ali da aktuelna Vlada “neće da ga vidi”.

On tvrdi da je Crna Gora bila jedina zemlja bez angažovanih lobista, da je taj ugovor od 350.000 “najmanji mogući” i da je to, kad se uporedi sa zemljama regiona, “desetostruko manje”.

“Svaka vlada treba da ima ovakve ugovore i da izabere firme koje smatra da će najbolje raditi u našem interesu u Vašingtonu. U tom periodu kada smo stali na stranu Alijanse u ratu u Ukrajini, morali smo da imamo veću vidljivost u Vašingtonu. Ali ovo su gluposti, jer sve je odrađeno po propisima. Zadovoljan sam šta je sa tim novcem urađeno, jer smo zemlja koja je u skromnim uslovima pokazala agilnost i naši partneri su to umeli da cene”, poručio je Abazović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad