Vijesti

Više državno tužilaštvo formiralo predmet o Milovoj “krvnoj osveti”  

Foto: predsjednik.me

Uprava policije je dostavila tužilaštvu na ocenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog dela

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet i u narednom periodu utvrđivaće da li u intervjuu bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je pre četiri dana dao “Anteni M” ima elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, saopštila je danas rukovodilac Višeg državnog tužilaštva Vesna Medenica.

Medenica je navela da je uprava policije dostavila tom tužilaštvu na ocenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog dela.   

“Od strane Tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od “Antene M” pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke”, saopštila je Medenica.

U pomenutom intervjuu, Đukanović je hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića ocenio “kao politički revanšizam kao novu stranicu tradicije crnogorskih osveta”. 

“Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razume kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete”, rekao je Đukanović u intervjuu za “Antenu M”.

Đukanović je dodao da “onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta”, kao i da “jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”.

Intervju je proteklih dana izazvao buru reakcija u Crnoj Gori. Od strane analitičara, nekih predstavnika stranaka na vlasti, intervju je ocenjen kao zastrašivanje i pretnja sadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad