Republika Srpska

Viktor Orban danas u poseti Sarajevu, večeras i sutra u Banjaluci

Foto: Tanjug

Milorad Dodik će mađarskom premijeru uručiti Orden Republike Srpske na ogrlici

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće danas u dvodnevnu zvaničnu posetu BiH, gde će najpre u Sarajevu imati niz sastanaka sa državnim zvaničnicima, a potom će boraviti u Banjaluci, gde će mu domaćin biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako je ranije najavljeno, Orbana bi na sarajevskom aerodromu trebalo da dočeka ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković.

Delegaciju Mađarske na čelu sa Orbanom na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima večeras će dočekati predsednik Republike Srpske Dodik.

U Banjaluku će doputovati i mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto kojeg će dočekati premijer Radovan Višković

Sutra, drugog dana posete predviđen je doček Orbana ispred Palate Republike Srpske, a zatim tet-a-tet sastanak sa predsednikom Dodikom.

Kako je prenela RTRS u Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je, povodom Dana Republike – 9. januara, Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Biće održan i sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske, a potom i otvaranje Ekonomskog foruma.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad