Svijet

(VIDEO) Jabuka na ajfonu nije samo ukras, ima i svoju funkciju

Foto: canva stock

Danas ste naučili da je ovo zaista dugme, rekla je tiktokerka i pokazala na Eplov logo. Demonstrirala je i kako ga aktivirati i koristiti

Da li ste znali da Eplov logo na poleđini ajfon mobilnih telefona nije samo ukras? Jedna tiktokerka je objavila video u kojem je objasnila kako se logo koristi kao dugme i koje su mu funkcije.

– Danas ste naučili da je ovo zaista dugme – rekla je tiktokerka i pokazala na Eplov logo. Demonstrirala je i kako ga aktivirati i koristiti.

Nakon što otvorite postavke, izaberite “Accessibility”, a zatim “Touch” u kategoriji “Physical and Motor”. Skrolujte do kraja, a zatim otvorite opciju “Back Tap”. Primetićete da je ova opcija isključena prema zadatim postavkama, a na vama je da korištećenje aktivirate uz “double” ili “triple tap”.

Zadnji dio „ajfona“ možete iskoristiti za kameru, skrinšot, zaključavanje ekrana, kontrolu zvuka, uključivanje i isključivanje baterijske lampe i drugo. Tiktokerka je odabrala “double tap” i zadnjom stranom ajfona napravila skrinšot.

Mnogi korisnici TokToka su u komentarima pisali da nisu znali za ovu opciju i rado su je isprobali.

– Ovo zaista pali – pisali su u komentarima.

Oni koji su s opcijom bili upoznati, najčešće su je koristili za skrinšot.

– Imala sam ovo omogućeno, ali me je nerviralo. Imala sam preko 300 nasumičnih skrinšotova u galeriji – napisala je jedna korisnica.

Jedan korisnik je napomenuo da nije logo taj koji funkcioniše kao dugme, već cijela zadnja strana. Međutim, efekat je najjači na sredini ajfona, gdje se logo i nalazi, tako da je zabuna razumljiva.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad