Svijet

Vašington razmatra slanje specijalaca u Kijev zbog zaštite ambasade SAD-a

Prema riječima neimenovanih američkih zvaničnika SAD razmatraju mogućnost da pošalju u Ukrajinu pripadnike snaga za specijalne operacije da čuvaju američku ambasadu u Kijevu.

Foto: Borba

CNN navodi da je Bajdenova administracija u ranoj fazi razgovora o slanju pripadnika snaga za specijalne operacije u ukrajinsku prestonicu, ali da predlog još nije podnet na uvid predsedniku SAD DŽozefu Bajdenu, prenosi CNN.

Trenutno ambasadu SAD u Kijevu i ograničeni broj osoblja štite pripadnici diplomatske službe bezbednosti pri Stejt departmentu.

Iako američki marinci najčešće čuvaju ambasade SAD u svetu sada postoji opšta saglasnost da oni možda nisu odgovarajući izbor za nesigurnu bezbednosnu situaciju u Ukrajini, potvrdili su izveštaču CNN neimenovani izvori upućeni u ovo pitanje.

SAD ne veruju da bi Rusija otvoreno napala američku ambasadu, ali postoji zabrinutost da bi kompleks američkog diplomatskog izaslanstva mogao biti meta zbog čega bi situacija mogla dramatično da eskalira, ukazuju američki zvaničnici. 0

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad