Vijesti

Uz snimak pluća i prsten dovitljivi Gabrijel zaprosio doktorku

Poslije godinu i po dana teškog rada u Domu zdravlja u Alibunaru, pomažući drugima, radiološki tehničar Gabrijel Musta i sam je obolio od koronavirusa, ali nije klonuo duhom. Bolest i oporavak htio je da iskoristi i da iznenadi svoju djevojku, doktorku Tamaru Milivojev sa kojom zajedno radi.

Foto: printscreen rts

Gabrijel Musta odlučio je da na originalan način zaprosi svoju djevojku. Požalio joj se na kašalj i temepraturu i pozvao je da pogleda kontrolni snimak njegovih pluća na kojem je napisao „Udaj se za mene”, a pored srca je stavio prsten.

“Zalijepio sam ga, nisam ga progutao kao što neki komentarišu. Bio je zalijepljen na moje grudi dok smo radili snimak”, istakao je Gabrijel Musta, radiološki tehničar u Domu zdravlja Alibunar.

Bio je ovo najljepši snimak pluća koji je Tamara do sad vidjela.

“Prsten je na srcu, ali ja sam prvo tražila periferije pluća zabrinuta da se nešto ne razvija i tek onda sam vidjela da se nešto drugo događa i uočila sam prsten i tu je on već kleknuo i tako se završilo”, rekla je dr Tamara Milivojev.

Njen pozitivan odgovor i njegov negativan nalaz na snimku najbolja su trenutno kombinacija za njihov budući zajdnički život.

“Vidio sam da je dosta zabrinuta i mislio sam da je sad idealno vrijeme za to, jer prebolio sam kovid i bila je prilika da iskoristim snimak pluća i da sve sprovedem u djelo”, istakao je Gabrijel Musta.

Gabrijel i Tamara učinili su nešto lijepo po čemu će pamtimi ovo teško vrijeme pandemije koja će nadaju se uskoro i proći i da će moći na miru da se posvete pripremi svadbe.

(rts)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad