Politika

URA: Spajićeva većina glasala protiv povećanja plata prosvjetarima, zaposlenima u tužilaštvu, javnoj upravi, sudstvu…

Foto: Borba

Poslanici Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, Miloš Konatar, Ana Novaković Đurović i Filip Adžić pripremili su gotovo 100 amandmana na Predlog budžeta za 2024. godinu, saopšteno je iz tog saveza.

„Današnjim glasanjem Spajićeva većina, koju dominatno čini njegov Pokret Evropa sad, koalicija Za Budućnost Crne Gore i Demokrate, nije glasala ni za jedan od tih amandmana, čime je jasno pokazala svoj odnos prema prosvjetarima, korisnicima materijalnog obezbjeđenja, tužiocima, radnicima u javnoj upravi i sudstvu, obespravljenim radnicima Košute i djeci sa smetnjama u razvoju“, poručili su iz URE, pa nastavili:

„Loše vijesti večeras su stigle za prosvjetare, jer poslanici parlamentarne većine nisu glasali za amandmane URE, kojima je bilo predviđeno povećanje plata prosvjetnim radnicima od 10% shodno Granskom kolektivnom ugovoru koji je sa Sindikatom prosvjete potpisala Vlada Dritana Abazovića. Takođe, oni su se oglušili i o zahtjeve Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje i njihovih plata za 10%“, istakli su iz URE.

Kako su dodali, „dok se iz redova vlasti može čuti deklarativna podrška Specijalnom državnom tužilaštvu, poslanici su upravo večeras odbili da glasaju za povećanje njihovih zarada, i time jasno stavili do znanja koliko cijene borbu i rezultate koje zaposleni u tužilaštvu ostvaruju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije“.

„Naivno smo se nadali da će poslanici Spajićeve većine pokazati malo više senzibiliteta prema ekonomski najugroženijoj grupi našeg stanovništva, prema sedam hiljada porodica koje koriste materijalno obezbjeđenje i koje mjesečno primaju, u zavisnosti od broja članova, socijalnu pomoć u iznosu od 85 evra do 161 evra“, naveli su iz URE.

Prema njihovim riječima, „poslanici PES-a, ZBCG i Demokrata nisu imali sluha ni za ispravljanje višedecenijske nepravde prema radnicima-stečajcima cetinjske fabrike obuće Košuta, niti za izgradnju Dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Baru i Kolašinu, niti za druge brojne kapitalne projekte u svim našim gradovima koje su podnijeli poslanici Građanskog pokreta URA“.

„Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku prosvjetarima, zaposlenima u tužilaštvu, javnoj upravi i sudstvu, korisnicima materijalnog obezbjeđenja, radnicima Košute u ostvarivanju njihovih prava i boljeg ekonomskog statusa, ali i da se borimo za razvoj svih naših gradova“, zaključili su iz URE.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad