Portal ODBRANA

Politika

Umjesto raspuštanja Skupštine, otpustiti Đukanovića: Izborna većina da smijeni Đukanovića i odbrani ustavni poredak

Kako se to i moglo očekivati nakon skandalozne odluke Đukanovića da prošle nedelje ne da mandat za sastav Vlade lideru DEMOS-a Miodragu Lekiću, teška politička kriza je još više produbljena, ali jedinstvo svih demokratskih snaga i njihova spremnost da zajednički stanu na put pravnom nasilju uliva optimizam. Pošto je očigledno da Đukanović neće dati mandat Lekiću za sastav nove vlade, potrebno je što prije zakazati sjednicu Skupštine, koja će morati da iskoristi svoja ustavna ovlašćenja i zaštiti državu od uzurpacije vlasti.

Jasno je svima u Crnoj Gori, ali i onima van nje, da je glavni izvor nestabilnosti- i političke i one bezbjedonosne- upravo tzv. predsjednik Crne Gore, poznat kao of-šor patriota, koji svoje opljačkano blago seli po poreskim rajevima širom svijeta, jer je “tamo porez niži“. Umjesto raspuštanja Skupštine, potrebno je hitno otpustiti Đukanovića, čime bi se zaustavilo njegovo političko-pravno divljaštvo i nasilje, a odbranio ustavni poredak i država.

Politički i ljudski očajnik je satjeran u ćošak, a kako se sve više steže obruč pravde oko njegovih višedecenijskih slugu, Đukanović je svjestan da će i njegova nepočinstva vrlo brzo stići na red i obradu državnih organa. Serija skandaloznih intervjua u kojima je prijetio tužiocima i sudijama, otvoreno priznao da je sakrivao imovinu i nekretnine po of-šor destinacijama, bila je samo najava u završni čin bezumnog ponašanja- gaženje Ustava i otvorenog udara na ustavni poredak.

Od političkog sloma na izborima 30. avgusta 2020. godine Đukanović ne uspijeva da se snađe u novonastalim okolnostima, pravi seriju pogrešnih poteza, zaključno sa ovim poslednjim, kojim je samo ubrzao proces konsolidacije demokratskih snaga i učvrstio njihovo jedinstvo. Izborna većina ima čvrst dogovor da neće skraćivati mandat Skupštini, već će birati novu Vladu, krenuti u odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, što zna i sam Đukanović, zbog čega je i pokrenuo svoju poslednju političku akciju, ne bi li u proizvedenom haosu nekako sačuvao sebe i pokradenu imovinu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad