Crna Gora

Umjesto da podnese ostavku, premijera obuzeo delirijum: Slavljenik Krivokapić se zahvaljuje Skupštini koja je izglasala interpelacije njegova tri ministra!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zahvalio se juče Skupštini, parlamentarnoj većini i svim dobronamjernim poslanicima na izglasavanju novog Tužilačkog savjeta, Zakona o radu i ostalih zakonskih akata koju su pratili usvajanje Budžeta.

Foto: Vijesti

– Poštovani građani, nakon današnjeg usvajanja Zakona o radu i ostalih zakonskih akata koji prate izvjesno usvajanje budzeta, biće obezbijeđena minimalna zarada od 450 evra, koju je ova Vlada obećala građanima. Ovu godinu završavamo trijumfalno i iz tog razloga pozdravljam izglasavanje novog Tužilačkog savjeta i izražavam zahvalnost Skupštini, parlamentarnoj većini i svim dobornamjernim poslanicima, zbog visoke političke odgovornosti koju su iskazali. Za zdravu Crnu Goru! – kazao je Krivokapić.

Umjesto delirijuma u koji je upao, Krivokapić bi trebao dobro da razmisli o svom daljem premijerskom angažmanu, naročito zbog činjenice da je taj isti Parlament sa sve dobronamjernim poslanicima izglasao interpelaciju za troje ministara- Aleksandra Stijovića, Đorđa Radulovića i Vesnu Bratić.

Premijer se zahvalio poslanicima na visoko iskazanoj političkoj odgovornosti, koja kod njega nije došla do izražaja nijednog trenutka tokom prethodnih godinu dana koliko vrši najznačajniju državnu i političku funkciju u zemlji.

Umjesto da se povuče sa pozicije koju pokriva, nakon što ga je Skupština koja ga je izabrala za premijera, pozvala da pokrene proceduru za razrješenje troje ministara, Krivokapić se “pravi Englezom” i trijumfalno zahvaljuje poslanicima koji su juče jasno iskazali stav da njegova Vlada nema legitimitet i da treba da ode u političku istoriju nakon nešto više od godinu dana rada.

Međutim, Krivokapić se i ovoga puta vješto krije iza naroda, kao što se mjesecima “ogrtao” podrškom crkve i blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija. Zna dobro premijer da Skupština nije usvojila Zakon o radu, Budžet i ostale propratne zakonske akte zbog njega i njegove Vlade, već zbog dobrobiti naroda koja je i dalje upitna, ali uporno nastavlja da se služi providnim manipulacijama kako bi izgradio imidž spasioca Crne Gore koji je nepovratno počeo da se kruni prvog dana nakon prošlogodišnjih istorijskih parlamentarnih izbora.

I nakon godinu dana bavljenja politikom, premijer nikako da shvati da u istoj princip “švedskog stola” ne prolazi. Rukovodeći se tim principom, Krivokapić se juče iz Parlamenta poslužio ekonomsko-finansijskim odlukama koje su usvojene u korist naroda, a prenebregao je ključnu političku poruku iz Skupštine iz koje više nego jasno proističe zaključak da ova Vlada nema većinsku podršku u zakonodavnoj grani vlasti.

Premijer Vlade koja mjesecima nema ministra pravde i to u državi u kojoj caruje nepravda, i čijim su ministrima (tri) u Skupštini izglasane interpelacije za smjenu, dužan je da podnese ostavku.

Za mnogo manje stvari, njegove kolege iz evropskih država se povlače sa funkcija, pa bi evropski glasnogovornik Krivokapić mogao da slijedi njihove svijetle primjere. Tim činom bi barem malo isprao svoju kartku i prilično “uprljanu” političku biografiju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad