Srbija

Ukrali 43.000 komada srpskog ordenja: Uhapšeno osmoro, raspisana i poternica

Foto: ATA Images

Krađa izvršena u desnom krilu SIV-a

Osam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su iz Kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

U opsežnoj akciji hapšenja koju je organizovalo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Uprava kriminalističke policije, Služba za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica, objavljeno je na sajtu suda.

Lišeni su slobode J. M. (65), N. A. (63), I. Z. (53), O. P. G. (65), S. S. (44), A. T. (60), A. R. (61) i R. K. (64), dok je za dva lica S. H. (52) i S. B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena, navodi se na sajtu suda.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad