Vijesti

UKINUTE SVE GRANIČNE KONTROLE IZMEĐU ALBANIJE I KIM: Na svim punktovima će biti postavljene kamere

SLOBODNO kretanje građana u Albaniji i na Kosovu i Metohiji biće olakšano, a kontrole na granici će biti obustavljene, saopštio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledar Čuči.

Foto: Novosti.rs

Ministar albanske policije je rekao da će u saradnji sa svojim kolegom iz lažne države Kosovo DŽeljajem Svečljom, na graničnim punktovima biti postavljene kamere koje će služiti za praćenje ulazaka i izlazaka.

Prema Čučijevim rečima, iako to nije deo današnjih dogovora, to su tražili i albanski premijer Edi Rama i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti na svom poslednjem sastanku.

– Nećemo čekati letnju sezonu da olakšamo slobodnu cirkulaciju ljudi, posebno na glavnim graničnim prelazima – naveo je albanski ministar.

Kamere će automatski registrovati registarske tablice automobila koji prolaze preko granice bez potrebe da službenici proveraju svakog vozača.

Ministar je takođe pojasnio da je u danima sa velikim prilivom, poput svečanosti od 28. do 29. novembra, sa obe strane granice savetovano da obustave sve kontrole i puste motorna vozila da prolaze bez zaustavljanja.

– Verujem da smo na pravom putu da počnemo da doživljavamo olakšanu cirkulaciju, a da nas ne doživljavaju kao dve različite države – rekao je Čuči, a preneo albanski Juronjuz.

(Novosti)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad