Društvo

Ujedinjena: Za razliku od Kurtija, naša Vlada bi morala da se sjeti da predstavlja staru evropsku državu, koja nikada nije ćutala kada su najbliži progonjeni kao zvijeri

Foto: Vikipedia

Osuda Kurtijevog ratnog stava nije stigla samo iz Crne Gore, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

„Pošteniji je odnos i saopštenje albanskog premijera Edija Rame prema onome što se desilo na sjeveru Kosova i Metohije nego saopštenje našeg Ministarstva vanjskih poslova. On traži da se svi vrate za pregovarački sto“, naveli su iz Ujedinjene, nasvljajući:

„Naša Vlada je sinoć, kao po naređenju, poletjela da osudi ubistvo albanskog policajca, a da se prethodno pravi mrtva mjesecima i ne primjećuje eskalaciju nasilja prema Srbima na KiM od strane Kurtijevih zvaničnih i nezvaničnih bezbjednosnih snaga. Nasilje se vidi iz Brisela i Vašingtona, a osuda Kurtijevog ratnog stava stigla je sa obje adrese – iz Crne Gore nije“, podsjetili su iz Ujedinjene Crne Gore.

Osuditi ubistvo policajca je i ljudski i moralni čin pojedinca ili zajednice, dodali su iz Ujedinjene, ali „partnerski ćutati“ pred sirovom i surovom represijom otkriva dvoličnost, prevrtljivost i potčinjenost naše izvršne vlasti.

„Teroriste niko ne žali samo što naše Ministarstvo mora objasniti kojom argumentacijom je zaključeno da se radi o teroristima čiju smrt treba prećutati? Ubijeni Srbi na sjeveru Kosova i Metohije izgleda, ipak, nisu Vagnerovci, nego autohtoni stanovnici koji su pružili otpor oružjem policiji“, kazali su iz Ujedinjene Crne Gore.

Kako su istakli, „strašno je što se to događa, ali Kurtijevi, ili čiji god ‘junaci’, tim istim oružjem i stravičnom podrškom velikih sila otimali su i otimaju živote i državu onima koji su je krvavo stvarali kroz istoriju“.

„Za sunarodnike ubijenih mladića, za Srbe na Kosovu i Metohiji, ne važe Zakoni. Pod terorom su i progonom kakvog u Evropi nije bilo u novije doba. Nažalost, nismo iznenađeni ni od Kurtija, ni od naše Vlade. Kada se izgubi dostojanstvo, izgubi se i obraz i čast“, naveli su iz Ujedinjene, pa za kraj poručili:

„Samo, za razliku od Kurtija, naša Vlada bi morala da se sjeti, uvijek i u svakoj prilici, da predstavlja jednu staru evropsku državu, koja nikada u istoriji nije ćutala kada su i tuđini, a ne najbliži, progonjeni kao zvijeri – progonjeni sistemski, sa svojih ognjišta, sa svojom djecom i svojom istorijom. Zlo dobroga donijeti neće“, zaključili su iz Ujedinjene Crne Gore.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad