Politika

Udruženje novinara o sramnom potezu Nove M: Đilasovi antisrpski mediji nastavljaju neetički da omalovažavaju predstavnike Srba u Crnoj Gori i vulgarno zagovaraju povrtak DPS-a!

Udruženje novinara Crne Gore osudili su neetičko ponašanje novinara i rukovodstva Nove M u kojem omalovažavaju i vrijeđaju jednog od lidera DF-a Milana Kneževića.

Foto: Borba

Oni upozoravaju da u tome prednjače mediji koji su apriori antisrpski i koji posljednjih godina vulgarno zagovaraju povratak bivšeg DPS sistema.

“Zadnji “incident” samo je jedan u moru neprimjerenih konstatacija koje se iz tih medija plasiraju za sve koji nijesu po volji DPS-a. Ništa neobično za njih, ali i te kako je neobično da u Crnoj Gori nadležni koji se bave ideološkom čistotom medija reaguju samo na izjave koje se odnose na predstavnike bivše vlasti. Ostali, a među njima, i Milan Knežević su na izvolte i nemilosrdno se vrijeđaju i proglašavaju čak agentima stranih država, u ovom slučaju Srbije i Rusije”, ističu u Udruženju novinara Crne Gore u izjavi za portalu BORBU.

Upozoravaju da je u posljednje vrijeme na domaću medijsku scenu upao Dragan Đilas koji preko svojih medija vodi kampanju protiv vlasti u Srbiji i da u tom poslu ne zaobilazi ni crnogorske medije koje je kupio i koji se za sada bave omalovažavanjem predstavnika vlasti u Srbiji, ali i Srba u Crnoj Gori.

“Udruženje novinara Crne Gore će javno tražiti da se povodom ovog “incidenta” oglasi Agencija za elektronske medije, ali nemamo iluziju da će povodom toga oni uopšte reagovati. U tom AEM-u i dalje sjede medijski aktivisti DPS-a i rade posao za koji su plaćeni, odnosno gase i pale medije kako DPS kaže. Uglavnom u Crnoj Gori u medijskom pogledu ništa novo. DPS kontroliše većinu medija u Crnoj Gori i nikoga to posebno ne zabrinjava. Dokle?”, zaključuju iz Udruženja novinara.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad