Podgorica 2022

UČESTVUJ U PROMJENAMA: Vuković i Đukanović su prošlost!

Poslednji je dan predizborne kampanje za Podgoricu i još 14 opština u Crnoj Gori koji su zakazani za 23. oktobar. Oči cjelokupnog regiona su već više od dvije godine uprte u Crnu Goru i političke procese koji se ovdje dešavaju, očekujući konačni slom Mila Đukanovića i konačno stavljanje lisica na njegove ruke.

Lokalni izbori, naročito oni u Podgorici, predstavljaju samo nastavak tih procesa i itekako je poznato da je Podgorica jedan od ključnih gradova koji se mora osloboditi kako bi se okovi tridesetogodišnjeg režima konačno skinuli. Vrlo je jasan dogovor unutar vrha Demokratske partije socijalista i uloge koje igraju odlazeći predsjednik države Milo Đukanović i odlazeći gradonačelnik Podgorice – konkretnije, uloge dobrog i lošeg policajca. Dok Vuković sve svoje resurse koristi da sakrije ime svoje partije, da sakrije državnu i komitsku zastavu koje mu stoje na tavanu i dok pokušava da se predstavi kao „zdrava snaga“ ne bi li prikupio još po neki glas, Đukanović pravi turneju po Crnoj Gori nazivajući sve svoje političke protivnike i slobodne građane Crne Gore palikućama, kvislinzima, štetočinama i ludacima.

Ono što građani Crne Gore, a naročito Podgorice, moraju znati jeste da su Vuković i Đukanović politički istovjetna opcija, a ono što Vuković misli, to Đukanović govori. Samo je Vukovića strah da to kaže javno u toku kampanje, već je svjesno krenuo u prevarantsku kampanju. Zato građani Crne Gore moraju ovu ekstremizovanu partiju konačno poslati u prošlost na ovim lokalnim izborima i da sačekaju grandiozno finale na proljeće sledeće godine, kada će na predsjedničkim izborima potući Đukanovića i ocu kriminalnih klanova u Crnoj Gori konačno staviti lisice na ruke. Koraci se ne smiju preskakati a sledeći korak su upravo izbori u Podgorici i 14 drughih opština.

Politička scena Crne Gore se zaista iskristalisala od 30. avgusta 2020. godine i u ovom trenutku svako ima za koga da glasa. Sve zavisi kako su i na koji način posmatrali političku scenu Crne Gore u prethodnom periodu. Sa jedne strane, predstavnici manjinske Vlade ovog puta idu u dvije kolone, URA i SNP, a ukoliko su građani zadovoljni politikom koju su vodili prethodnih 100 dana, gdje su potpisali Temeljni ugovor i pružali logističku pomoć SDT-u prilikom hapšenja antijunaka crnogorske crne hronike, njima će povjeriti glas. Ukoliko pak građani ne mogu da im oproste formiranje vlade uz manjinsku podršku DPS-a, i tu postoje brojne opcije. Sa jedne strane postoje građanski, procrnogorski i pro NATO orijentisane partije oličene u Demokratama i Evropi sad, koje su važile za oštre protivnike manjinske Vlade ali i opcije koje nisu pravile kombinatorike sa DPS-om, dok sa druge strane postoji nacionalna srpska opcija oličena u koaliciji Za budućnost Podgorice, koalicija koju će dominantno glasati srpski narod, ali i oni kojima se dopadala politika Demokratskog fronta u prethodnom periodu, a koja je dovela do konačnog dogovora stare parlamentarne većine i otupljivanja oštrica između URE i SNP-a sa jedne i Demokrata sa druge strane.

Tako da je izbor na građanima Podgorice i građanima ostalih gradova Crne Gore širok. Mogu glasati za onu političku opciju koja im je najbliža kako politički tako i nacionalno, a mogu i biti sigurni da će, i pored sitnih razmirica koje su postojale prilikom kampanja (u znatno tišoj varijanti nego što smo i inače navikli), pobjednice od 30. avgusta ponovo biti upućene jedne na druge jer je samo to garant oslobađanja Glavnog grada i ostalih opština Crne Gore od ekstremizovanih Đukanovića i Vukovića.

Zato građani Crne Gore trebaju uzeti olovku u ruke jer im je širok izbor i da glasaju sa sigurnošću za onu opciju koja im je politički najbliža uz spokoj, jer znaju da će 24. oktobra Ivan Vuković pakovati kofere iz Opštine Podgorica i da će se vrlo brzo konstituisati nove lokalne vlasti u svim opštinama čime će građani Crne Gore zadati jedan od poslednjih političkih udaraca Đukanoviću uoči predsjedničkih izbora na kome će se zacementirati njegova politička karijera.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad