Politika

U svijetu se ljudi plaše Trećeg svjetskog rata, samo DPS i dalje živi u Drugom

Foto: Borba

Jučerašnje zasijedanje Skupštine Crne Gore, na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, Andrija Mandić obilovala je uvredama od strane poslanika Demokratske partije socijalista na Mandićev račun.

Naime, DPS je optuživao Mandića da je četnički vojvoda, povezivali su ga sa Srbijom i Beogradom kao da je to nešto negativno za pripadnika srpskog naroda, i optuživali da je to jedan sraman čin.

Gledajući dešavanja u svijetu, počevši od 2022. godine, kada čitav svijet strahuje od izbijanja globalnog sukoba koji bi mogao da eksalira u Treći svjetski rat, razorniji nego oba svjetska rata kombinovana, Demokratska partija socijalista očito još uvijek živi u Drugom, i u sukobu četnika i partizana.

DPS je konstantno optuživao Mandića da je pripadnik politike kolaboracionizma sa fašističkim režimima, optužuju ga za simpatisanje „hitlerovske Putinove politike“ po pitanju rata u Ukrajini kao i za servilnost Beogradu, Srbiji i Aleksandru Vučiću.

Međutim, paradoks u koji upada DPS jeste da je upravo ta Rusija, tokom svog komunističkog perioda bila ta koja je izvojevala pobjedu nad fašizmom i nacizmom u Drugom svjetskom ratu, dok je četnička vojska bila striktno antikomunistička, štaviše, mogla se tumačiti i kao prozapadna vojska tog perioda, imajući u vidu spašavanje američkih pilota koje je ova vojska sprovela.

Dobra saradnja srpskog naroda i Zapada je tada bila konstanta, što se promijenilo 90ih godina, ali je činjenica da se to desilo. S tim u vezi, politike koje baštini DPS su itekako kontradiktorne.

Upravo DPS konstantno potencira istorijske fakte i gledaju sa gađenjem na to što je Mandić pripadnik srpskog naroda, povezuju to sa četništvom, iako je četnički pokret, kao i Komunistička partija Jugoslavije, stvar koja je odavno izumrla… svuda osim u DPS-u.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad