Crna Gora

U saobraćajnim nezgodama u toku ove godine poginulo 45 osoba

U periodu od 01.01.2021. do 01.12.2021. godine u Crnoj Gori dogodilo se 5130 saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz saobraćajne policije.

Foto: Borba

45 lica je smrtno stradalo, i to 23 vozača, 7 putnika, 1 biciklista, 9 motociklista i pet pješaka.

Ukupno je povrijeđeno 2557 lica od čega teže 401 lice, a lakše 2156 lica.

Kako se navodi, od ukupnog broja poginulih, 48 odsto je starosti između 15 i 44 godine.

U posljednjih deset godina, u saobraćajnim nezgodama u Crnoj Gori, kako su kazali iz policije, prosječno godišnje pogine više od 50 osoba, dok više od 6,5 hiljada osoba bude povrijeđeno.

“Samo za deset mjeseci ove godine u Crnoj Gori u saobraćaju je poginulo 45 osoba”, kazali su iz policije.

Iz policije su naveli da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila u saobraćaju, je i dalje jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda.

“Istraživanja i analize saobraćajnih nezgoda pokazuju, da je kod trećine saobraćajnih nezgoda i kod više od 50 odsto nezgoda sa smrtnih ishodom, neprilagođena i velika brzina, glavni uzrok nastanka saobraćajne nezgode”, dodaju iz policije.

“Pored navedenog, stalni zadatak Uprave policije je, da u okviru svojih nadležnosti, dalje unapređenje stanja u ovoj oblasti, sa posebnim akcentom na poštivanje brzine od strane vozača, u užim gradskim jezgrima”, navode oni.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da odgovornim ponašanjem, prevenstveno poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad