Vijesti

U nedelju u hotelu Palas u 19 časova veče duhovne i svetovne muzike ansambla “Knjaz Miloš” iz Beograda

Udruženje “U ime živih” s Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u duhovno – kulturnoj misiji Udruženja i pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Republike Crne Gore i Opštine Budva sa zadovoljstvom Vas poziva na VEČE DUHOVNE I SVETOVNE MUZIKE ansambla “Knjaz Miloš” iz Beograda koje će se održati 28.novembra sa početkom u 19 časova u hali hotela “Palas” u Petrovcu .

Foto: Borba

Hor i orkestar „Knjaz Miloš“, koji deluje u okviru Udruženja „U ime živih“, osnovan je u Beogradu 2012. godine sa ciljem da promoviše kulturne vrijednosti i tradiciju Srbije u zemlji i inostranstvu kao i da uspostavi aktivnu vezu sa evropskim kulturnim vrijednostima . Hor i orkestar po pravilu, čine muzički obrazovani članovi sa bogatim koncertnim iskustvom.
Repertoar hora sačinjen je od dijela duhovne i svetovne muzike srpskih kompozitora, kao i obrada popularnih numera svetske muzike, što daje mogućnost velike raznovrsnosti realizacije umetničkih programa. U svojoj biografiji hor je zabeležio niz uspešnih celovečernjih koncerata i gostovanja u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajniji u Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Austriji…

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad