Politika

U jeku diplomatskog skandala koji je izazvao Zagreb, Milović se zahvaljuje Hrvatskoj na „saradnji“

Foto: Borba

Crna Gora i Republika Hrvatska imaju odličnu saradnju u oblasti pravosuđa, zaključeno je na sastanku ministra pravde Crne Gore, Andreja Milovića, i ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića.

Sastanak je, kako navode iz Ministarstva pravde, bio prilika za razgovor o trenutnom stanju i perspektivama saradnje između Crne Gore i Hrvatske u oblasti pravosuđa.

Milović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim napretkom u saradnji između dvije zemlje u pravosudnom sektoru.
Istakao je, kako navode iz njegovog resora, da je ova saradnja od suštinskog značaja za jačanje pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Crnoj Gori.
– Ministar Milović je takođe naglasio da je podrška Republike Hrvatske u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za dalji razvoj crnogorskog pravosuđa. Ministar je upoznao ambasadora sa planiranim reformama u crnogorskom pravosuđu i istakao da je dragocjena podrška Republike Hrvatske od suštinskog značaja u ostvarivanju tih reformi. Naglasio je kako se Crna Gora oslanja i na bogato iskustvo Hrvatske u procesu reformi. Obojica su se složila da je hrvatsko iskustvo veoma značajno u postizanju visokih standarda pravosudnog sistema, te da će ova saradnja dodatno ojačati temelje vladavine prava u Crnoj Gori – navode iz Ministarstva pravde.
Dodaju kako je Grubišić istakao je da Republika Hrvatska ima čvrstu namjeru da i dalje podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu.

On je naglasio važnost regionalne saradnje i uzajamne podrške u svim pitanjima od obostranog interesa. Ambasador je pohvalio napore Crne Gore u implementaciji reformi u pravosuđu i naglasio potrebu za nastavkom ovog puta.

Milović je izrazio zahvalnost Republici Hrvatskoj na podršci i izrazio uvjerenje da će ova saradnja i dalje jačati, donoseći obostrane koristi i doprinoseći regionalnom prosperitetu, naveli su iz Ministartsva pravde.

Posmatrajući ponašanje Milovića i ostalih PES-ovaca u jeku diplomatskog skandala koji su izazvali hrvatski ministri prethodnog vikenda, prosto nam dođe da se zapitamo kako bi isti odreagovali u ozbiljnijim situacijama. Njima je očito bilo najvažnije da se domognu državnih jasala, a odbranu državnih interesa povjerili su blanko vodećim NATO partnerima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad