Svetinje

Tužna vijest! Upokojio se protosinđel Jerotej (Kaluđerović)

U utorak 26. oktobra 2021. u ranim jutarnjim časovima, usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica.

Foto: Eparhija Budimljansko-Nikšićka

Svoj monaški život o. Jerotej otpočeo je u manastiru Bijela kod Šavnika, kasnije nastavio u manastiru Majstorovina i manastiru Đurđevi Stupovi. U manastiru Đurđevi Stupovi je primio monaški lik iz ruke Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogrsko-primorskog G. Joanikija tadašnjeg Episkopa budimljansko-nikšićkog od strane kojeg je rukopoložen za đakona i jeromonaha. Za usrdni trud u manastiru Đurđevi Stupovi i oko obnove manastira Uroševica odlikovan je činom protosinđela. Otac Jerotej se, sa velikom ljubavlju i podvigom, trudio prilikom obnove manastira Svetog arhangela Mihaila Uroševice, gdje je postavljen za nastojatelja ovog manastira od strane Episkopa Joanikija ove godine i gdje je proveo svoje poslednje monaške dane.

Svetu zaupokojenu Liturgiju i monaško opijelo služiće Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u manastiru Đurđevi Stupovi, u četvrtak 28. oktobra, sa početkom u 9 časova. Sahrana će se obaviti na monaškom groblju manastira Đurđevi Stupovi.

*U utorak 26. oktobra 2021. u ranim jutarnjim časovima, usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica.

(Eparhija Budimljansko-Nikšićka)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad