Vijesti

Turistička inspekcija kontrolisala 60 objekata u Podgorici: Uz jednu krivičnu prijavu, izdata 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 evra!

Na području opštine Podgorica tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela je akcijske kontrole primjene epidemioloških mjera ali i uopšte poslovanja ugostiteljskih objekata. Kontrolisano je sprovođenje epidemioloških, odobrenja za obavljanje djelatnosti, izdavanje računa, kao i konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

Foto: Borba

Tom prilikom ova inspekcija kontrolisala je 60 ugostiteljskih objekata, pri čemu je utvrđeno 19 nepravilnosti. Zbog neposjedovanja jednog od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde Turistička inspekcija je podnijela 1 krivičnu prijavu.

Ova inspekcija je zbog nenošenja zaštitnih maski od strane zaposlenog osoblja i zbog nedozvoljene konzumacije duvanskih proizvoda u objektu podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 evra.

Turistička inspekcija će u narednom periodu nastaviti sa kontrolama ugostiteljskih objekata, a kada je riječ o kovid potvrdama podsjećaju sve ugostistelje da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, te da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad