Društvo

Turisti puštali srpske pjesme u Budvi

Nekad opozicioni, a danas očigledno komitsko belvederski „Dan“ objavio je tekst gdje sa osudom posmatra zastavu Srbije koju su turisti iz Srbije donijeli u Crnu Goru i sa iznajmljenih pedalina puštali „Srpemte se spremte četnici“.

Foto: Borba

Tekst su naslovili sa „Na plaži Jaz četničkim pjesmama šokiraju turiste“.

Kupače na budvanskoj plaži Jaz iznenadio je, prenosi Dan prolazak dvije pedaline sa kojih je sa zvučnika puštana muzika. Sa jakih zvučnika u periodu od više od pola sata čule su se pjesme „Sprem`te se sprem`te četnici“, i mnogo drugih pjesama koje, uz scenografiju sa srpskom zastavom. Očevici koji su snimili video, kažu da su zaposleni u obližnjem ugostiteljskom lokalu pedalinama prevozili suncobrane od otvorenog plažnog bara „Jedro“, krećući se udesno sve do kraja plaže.

Vidno šokirani sagovornici „Dana“ tvrde da su šokirani i da nikad nisu doživjeli ovakvu provokaciju

„Prevozili su suncobrane sa pedalinama, puštali četničke pjesme i mahali zastavom. Mi smo redovno na toj plaži, nismo dosad doživjeli ovakvu provokaciju. Da li je moguće da se ovo dešava u Boki kotorskoj? Poslodavac koji vrši ugostiteljske usluge na plaži dozvoljava svojim radnicima da ovo čine. Treba ga kazniti i najoštrije osuditi, apeluju svjedoci ovog događaja.“, kazao je sagovornik Dana.

Sa druge strane, redakcija BORBE sa uživanjem posmatra ove snimke i želi dobrodošlicu našoj braći iz Srbije, i poručuje im da što duže ostanu na crnogorskom primorju i da su uvijek dobrodošli, kao i da uvijek mogu puštati pjesme koje god požele. Ovim putem se istim tim turistima izvinjavamo zbog ekscesa naših neokomitskih kolega iz portala Dan, znaju ponekad da zablude i da zaborave kako svako ima pravo da pušta muziku kakvu želi, bila ona bošnjačka, hrvatska, albanska ili crnogorska. To im garantuje Ustav Crne Gore gdje je svaki građanin ili turista slobodan da pjeva i pušta muziku koju voli.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad