Tehnologija

TRAMP REKAO STOP CENZURI! POKREĆE SOPSTVENU DRUŠTVENU MREŽU

Bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je da će pokrenuti svoju društvenu mrežu zvanu Truth Social, nakon što je u januaru isključen sa Twittera, Facebooka i YouTubea, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi prije napada na Kongres

Foto:Stock

“Formirao sam Truth Social i grupu Trump Media & Technology Group (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata”, rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromjesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijskoj dolini upotrebile su svoju jednostranu moć da ušute glasove neslaganja u Americi, dodao je Trump.

Republikanski milijarder isključen je sa Twittera, Facebooka i YouTubea nakon napada na američki Kongres 6. januara, koji su provele njegove pristalice za vrijeme ceremonije potvrđivanja pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Prije isključivanja Trump je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Twitteru preko koga je objavljivao veliki broj predsjedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Facebooku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma Truth Social bit će dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju dok će Trumpova nova medijska grupa TMTG takođe imati videoservis na zahtjev sa zabavnim programima i podcastima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad