Svijet

Tramp odbio predlog Grenela: Nije hteo da poseti Tačija u Hagu

Foto: Tanjug

Slučaj protiv Tačija vodio je tužilac Džek Smit, koji je nadgledao procesuiranje ratnih zločina u Hagu pre nego što je imenovan za specijalnog tužioca u SAD, gde je podneo krivičnu prijavu protiv Trampa za pokušaj poništavanja izbora u SAD iz novembra 2020. godine

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel predložio je nekadašnjem američkom predsedniku Donaldu Trampu da poseti bivšeg lidera Kosova Hašima Tačija u Hagu, ali je Tramp to odbio, objavio je, između ostalog, “Njujork Tajms” u članku koji se bavi Grenelom i njegovom karijerom, prenosi “Reporteri”.

Kako navode, novinari “Njujork tajmsa” su za potrebe članka razgovarali sa 40 ljudi, većinom republikanaca.

U tekstu se govori o Grenelovoj karijeri u vreme kada je Donald Tramp bio na vlasti i kada je Grenel bio na raznim funkcijama u svom kabinetu, od specijalnog izaslanika za dijalog Kosova i Srbije do vršioca dužnosti šefa Obaveštajne agencije SAD. Deo ovog članka govori i o Kosovu.

Navodi se da je Grenel pitao Trampa da mu se pridruži u poseti Tačiju u zatvoru u Hagu, gde čeka suđenje zbog ratnih zločina.

Slučaj protiv Tačija vodio je tužilac Džek Smit, koji je nadgledao procesuiranje ratnih zločina u Hagu pre nego što je imenovan za specijalnog tužioca u SAD, gde je podneo krivičnu prijavu protiv Trampa za pokušaj poništavanja izbora u SAD iz novembra 2020. godine.

“Gospodin Tramp nije prihvatio ideju gospodina Grenela. Osoba bliska Tačiju rekla je da je Trampu smešna ideja o bučnoj medijskoj gunguli ispred zatvora u Hagu, pa je odlučio da se fokusira na svoj slučaj”, istakao je izvor “Njujork tajmsa”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad