Politika

Todorović: Vojnici Lazovića, Veljovića, Stojanovića… neće dobiti podršku DNP-a za imenovanja u bezbjednosnom sektoru

Foto: Borba

Demokratska narodna partija (DNP) kao potpisnica koalicionog sporazuma o formiranju 44. Vlade neće podržati nijedno imenovanje u bezbjednosnom sektoru, ukoliko prije toga njen predsjednik i poslanici ne budu konsultovani u skladu sa sporazumom koji su potpisali predsjednici stranaka parlamentarne većine, saopštila je Jovana Todorović, portparolka DNP-a.

„Ako bilo ko u Vladi Milojka Spajića smatra da je svako ministarstvo posebni feud, u kome će ministar odlučivati na osnovu svojih političkih afiniteta i ličnih relacija sa ljudima koje predlaže na najodgovornije funkcije u bezbjednosnom ili bilo kom drugom sektoru, onda na podršku DNP-a ne može računati“, izjavila je Todorović.

Podsjetila je da je predsjednik DNP-a Milan Knežević, u cilju kompromisa u parlamentarnoj većini i održavanja sjednice Skupštine, odustao od funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, „ali to ne znači da ćemo mirno posmatrati sve očiglednije najave mogućeg haosa u bezbjednosnom sektoru“.

„Bilo kakvo postavljanje kadrova koji su u proteklom periodu bili vojnici Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, Slavka Stojanovića i ostalih ‘junaka’ kriminalnih klanova koji su učestvovali u razbijanju mirnih protesta DF-a, smatraćemo direktnim atakom na koalicioni sporazum, i odgovornost za eventualnu krizu preuzeće upravo oni koji iniciraju ovakva rješenja“, istakla je Todorović.

Prema njenim riječima, „posebno zabrinjava činjenica da pojedinci iz bezbjednosno kriminalnog miljea po podgoričkim kafanama kadriraju u bezbjednosnom sektoru, kako bi nesmetano nastavili svoje kriminalne aktivnosti, ali se i zaštitili od mogućih istraga“.

„Sve ovo što posljednjih mjeseci izlazi na površinu kao SKY talog bezbjednosnog sektora ne može se počistiti, niti demontirati sa ljudima koji su sastavni dio tog taloga. I to je jasna poruka svima kojima je stalo do zatvaranja poglavlja 23 i 24, jer u protivnom, poštenije je da vratimo u bezbjednosni sektor Petra Lazovića, Veselina Veljovića, Slavka Stojanovića, Dejana Peruničića, a na čelo Vrhovnog suda Vesnu Medenicu. Ionako su suda ostavili ‘neizbrisiv’ trag“, zaključila je Todorović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad