Svijet

Teksašanin promenio ime u ‘Bukvalno bilo ko drugi’ i najavljuje kandidaturu za predsednika SAD

Foto: People

Čovek iz Teksasa nezadovoljan Donaldom Trampom i Džoom Bajdenom kao kandidatima na predstojećim predsedničkim izborima u SAD kaže da novo ime koje je izabrao „nije ličnost, već parola“.

Muškarac iz Teksasa legalno je promenio ime u Bukvalno bilo ko drugi i najavio da se kandiduje za predsednika SAD na izborima 2024. godine.

Do sada poznat kao Dastin Ebi, ovaj 35-godišnjak je veteran američke vojske i nastavnik matematike u predgrađu Dalasa, a sada ima vozačku dozvolu koja dokazuje da se zvanično zove Bukvalno bilo ko drugi (Literally Anybody Else).

Naglašava da želi da promeni ime jer nije zadovoljan ovogodišnjim predsedničkim kandidatima, Džoom Bajdenom i Donaldom Trampom.

„Trista miliona ljudi može bolje“, rekao je govoreći o dvojici kandidata za najvišu funkciju u zemlji. „Stvarno bi trebalo da postoji neki izlaz za ljude poput mene koji su se toliko zasitili ovog stalnog otimanja za moć između dve strane od kojih jednostavno nema koristi za običnog čoveka.“

„Ne radi se nužno o meni kao osobi, ali se radi bukvalno o bilo kome drugom kao ideji“, rekao je on za novinski list VFAA88.

Potrebno mu je da do maja sakupi 113.000 potpisa birača koji nisu primarni u državi Teksas da bi svoje novo ime uvrstio na glasačke listiće. Pošto je to malo verovatno, on vodi kampanju da privoli ljude da pišu njegovo ime na lisićima.

„Na glasačkom listiću nemamo opciju ’ni jedno’, i ovo ime igra tu ulogu“, rekao je nekadašnji Dastin.

Na sajtu kandidata piše: „Bukvalno bilo ko drugi nije osoba, to je parola“.

„Amerikanci su predugo bili žrtve političkih partija koje su lojalnost partijama stavljale iznad upravljanja. Hajde da zajedno pošaljemo poruku Vašingtonu i kažemo: ‘Vi ćete nas predstavljati ili biti zamenjeni’.“

„Amerika ne bi trebalo da bude zaglavljena da birajući između „kralja duga“ (kako se Tramp sam proglasio) i osamdesetjednogodišnjaka.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad