Vijesti

Tako rade odgovorni ljudi: Vlast u Srbiji zaustavila rast cijena osnovnih namirnica!

Dok Vlada Zdravka Krivokapića, konkretno ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić podiže akcize na duvanske prozivode, alkohol i slatkiše, nastavlja sa podizanjem osnovnih životnih namirnica, goriva, gdje je svaka cijena skočila za minimum 30% od početka korona krize, u Srbiji je situacija malo drugačija.

Foto: RTV

Naime, Vlada Srbije je ograničila cijene osnovnih životnih namirnica. Cijena šećera, ulja, brašna, svinjskog mesa i mlijeka će ostati nepromijenjene naredna dva mjeseca. Ovo je samo još jedna potvrda da je održivost cijena proizvoda ipak ostvariva.

Građane Crne Gore konstanto ubjeđuju da je ovaj rast cijena osnovnih životnih namirnica rezultat smanjenja prometa na svjetskoj tržišnoj berzi, ali ipak po ovim podacima vidimo da to i nije slučaj jer očigledno država Srbija pronalazi način da cijene ovih namirnica ostanu iste.

Srbija je takođe zemlja na koju svjetska berza itekako utiče, ali je i Srbija zemlja koja brine o svojim građanima, za razliku od Crne Gore. Nova Vlada isto kao i prethodna, oporezuje građane po nevjerovatnim procentima, nadajući se da će popuniti budžet, a na konto tih povećanja ministar Spajić obećava da će plate moći da podigne na 450 evra.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad