Društvo

Sveti otac Tadej predvidio događaje u Crnoj Gori: „Doći će do odvajanja od Srbije, udara na Srbe i crkvu“

Starac Tadej se posebno bavio Crnom Gorom i previranjima koja su počela još 1945, kada je krenulo vještačko stvaranje nove nacije s ciljem da se odvoji od srpskih korijena.

Foto: Borba

Na udaru je posebno bila Srpska pravoslavna crkva, kao stožer vjekovnog identiteta našeg naroda, što je kulminiralo posle otcepljenja 2006. Tada je počela neskrivena hajka, a crnogorsko rukovodstvo je na sve načine pokušavalo da, formiranjem raskolničke i sektaške, samozvane crnogorske pravoslavne crkve, uništi postojeći identitet i svaku vezu sa Srbijom. Sve je to Tadej video.

„Biće silan udar na srpski jezik u Crnoj Gori“,  govorio je.

SKLANJANJE MOŠTIJU

To se obistinilo stvaranjem nepostojećeg crnogorskog jezika, koji se i dalje nameće u školama i državnim institucijama, doduše, uz jak otpor profesora i prosrpskih stranaka i udruženja.

„Bezbožnička vlast će udariti i na srpsku crkvu, a sredstva se neće birati“, prognozirao je otac Tadej.

Taj udar, kako je i vidio, bivao je sve jači i jači, a kulminirao je pokušajima da se otme crkvena imovina i preda državi, a kasnije sekti Miraša Dedeića. To je dovelo do velikih protesta i veličanstvenih litija, dosad neviđenih na našim prostorima. Predvođen počivšim mitropolitom Amfilohijem i njegovim naslednikom Joanikijem, narod je izvojevao pobedu i potom na izborima kaznio antisrpsku politiku Mila Đukanovića.

„Mitropolija na Cetinju biće meta velikih napada. Ona je najveći trn u oku mrziteljima Srba, Boga i naše vjere. Taj udar biće toliko silan da će i mošti Svetog Vasilija Ostroškog jedno vrijeme morati da budu prebačene na sigurnije mjesto. Toliko će biti teško u jednom trenutku“, govorio je sveti starac.

MIRIĆE IH SRBIJA

Podsjetimo, Milove pristalice su čak pokušale da spriječe ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju. Izbili su veliki neredi, koje je policija, zahvaljujući časnim ljudima u crnogorskom MUP, uspjela da suzbije. Kasnije se saznalo da je na meti snajperista, osim Joanikija, bio čak i patrijarh Porfirije, koji je, uprkos prijetnjama, helikopterom odletio na Cetinje, gdje su policajci morali pancirom da ga čuvaju od atentatora.

Od sukoba među braćom znatno opasniji i žešći udarac će na kraju doći od Albanaca, koji će napasti Crnu Goru.

„Stradanja će biti velika, ali konačna pobjeda će ipak biti na strani Srba iz Crne Gore. Na kraju, Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije i ona će ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države“, zaključio je.

Starac Tadej nije govorio vremenski potpuno precizno, ali je i to dovoljno da se vidi da je bio u pravu. Naime, on je govorio da će Crna Gora na referendumu da se otcijepi od Srbije i postane nezavisna, i to uskoro. I pogodio je: on se upokojio 2003, a 2006. Crna Gora je postala nezavisna.

Dolazi teško vrijeme

Neki građani koji su navodno imali direktan susret s ocem Tadejom kažu da im je rekao da će u Crnoj Gori u jednom trenutku početi građanski rat, a na kraju i rat s Albancima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad