Svetinje

Sve ruske crkve služile svenoćno bdenije za spas srpskog naroda, jutros molitva na Hilandaru

Foto: RPC

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril naložio je molitvu za srpski narod i ona je u svim ruskim crkvama služena u noći između 22. i 23. maja.

– Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasijanju u noći između 22.- 23. maja služi svenoćno bdenije za spas našeg bratskog srpskog naroda – rekao je patrijarh Mosovski i sve Rusije Kiril.

Podsjetimo, u četvrtak ujutru na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moliće se pred ikonom Trojeručice ispred koje se uvijek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod.

Takođe, najveći broj crkava u zemlji i rasijanju zvoniće zvona tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda.

Podsjetimo, u četvrtak 23. maja, u Njujorku će pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija biti glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Srpska delegacija na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima za namjeru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države.

– Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro, koliko hrabrosti imam. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod – poruka je Vučićeva.

Po najavama, Crna Gora će glasati za sramnu rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad