Srbija

Sve im srpsko smeta: Kurtijevi teroristi uklonili bilbord sa fotografijama Vučića, Đokovića i Putina

Foto: Borba

Dvojica ministara Kurtijeve vlade Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići izašli su danas na teren da izbliza vide uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana.

Svečlja je snimak uklanjanja bilborda, na kojem su se nalazili likovi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, srpskog ambasadora u Vašingtonu Marka Đurića, ruskog predsjednika Vladimira Putina i najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, objavio na svojim društvenim mrežama i tom prilikom rekao da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini.

„U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo“, istakao je on.

Kako je naveo, tzv. Kosovo je jasno definisano zbog svojih „demokratskih vrijednosti i evroatlantske orijentacije, dok kao institucije ostaje posvećeno zakonu i redu i primjeni ustavnosti u svakom dijelu naše zemlje“.

„Ovi bilbordi i slike fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika naše države neće naći mjesto u našoj državi“, napisao je Svečlja.

Na ovom bilbordu, koji se nalazio na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, nalazili su se počasni građani opštine Zvečan. Pored dva predsjednika, na bilbordu su prikazani i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, srpski ambasador u SAD Marko Đurić, humanitarac Milorad Arlov, akademik Zoran Krivokapić i političar Jugoslav Kostić.

(Sputnjik)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad