Politika

Susret predsjednika države i mandatara: Spajić priznao da nema većinu

Foto: Evropa sad

Dugonajavljeni susret predsjednika Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića nije donio razrješenje političke krize u zemlji, a danas je jasno svima da lider Evrope sad nema većinu od 41 poslanika da sastavi Vladu.

Kako piše portal BORBA, Spajić je priznao Milatoviću da nema većinu, odnosno, sa 41 glas treba da da Mehmet Zenka, poslanik sa liste DPS-a.

Takođe, Milatović je saopštio Spajiću da je pogrešna medijska percepcija sa on navodno kontroliše dvije poslanice ES koje ne žele da glasaju koncept Vlade Milojka Spajića i da mu on ne može pomoći u tom dijelu.

Takođe, kako saznajemo, Milatović je podsjetio Spajića da kada je tražio mandat tvrdio je da ima više od 41 glasa poslanika koji će glasati Vladu, a da se poslije potrošenih 45 dana za satav Vlade, taj broj smanjio i da sada bez DPS-a nema većine.

Ipak, Spajiću nijesu izgleda problem samo dvije poslanice ES, već izgleda da ne može da računa na najmanje još jednog svog poslanika.

Tako su u vodu pali svi spinovi DPS medija kako su Amerikanci pritisli Milatovića da pomogne Spajiću da sastavi Vladu.

Opcija za Spajića je sve manje i manje. Ili će ponovo sjesti za sto sa koalicijom ZBCG ili će praviti pakt sa DPS-om. A ima i opciju da vrati mandat Milatoviću i da neko drugi pokuša u preostalih mjesec i kusur da sastavi Vladu ili da se ide na izbore.

Jedno je sigurno, Spajiću vrijeme nije saveznik!

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad