Društvo

Stojan Terzić najbolji student Medicinskog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu

„Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast i rezultat je mog petogodišnjeg truda koji sam uložio tokom studiranja“, kazao je najbolji student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23, Stojan Terzić (9.71). On je dodao da nagrada takođe predstavlja i podstrek za sve naredne izazove u daljem usavršavanju.

„Od samog početka je bio potreban veliki trud, rad i dosta odricanja da bi se došlo do ovog uspjeha“, objašnjava student.

Kaže da prisustvo predavanjima, a pogotovo praktičnim vježbama, studentima dosta pomaže u sticanju vještina.

„Smatram da se najbolje uči gledajući učene i obrazovane ljude koji su angažovani na Medicinskom fakultetu“, rekao je Stojan.

Kaže da nakon zavšetka osnovnih studija planira da odradi obavezni staž u nekoj od ustanova primarne zdrastvene zaštite, a u budućnosti bi, kako navodi, volio sebe da vidi kao profesora na nekom univerzitetu.

„Naravno, za sada bih bazično usavršavanje nastavio u Crnoj Gori. a na nekom višem nivou u inostranstvu, ukoliko se za to ukaže prilika“, dodao je student Terzić.

Budućim generacijama savjetuje da dobro razmisle prije upisivanja medicine jer ona predstavlja cjeloživotno učenje i odricanje, ali isto tako i jedan humani životni poziv.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad