Crna Gora

Stijović i Bogavac: zajednički unaprijediti uslove poljoprivrednih proizvođača

Na novoj Stočnoj pijaci 9. novembra u Beranama dodijeljene su priplodne junice poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine, u cilju podrške i razvoja stočarskog sektora. Kroz ovu mjeru, koja se raealizuje već drugu godinu povećava se stočni fond i unapređuje domaća proizvodnja.

Foto: Clada Crne gore

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović istakao je značaj ove aktivnosti, iskazujući uvjerenje da će se u narednim godinama proširiti i na ostale opštine u Crnoj Gori, kako bi ljudima koji hoće da rade i da se bave stočarstvom omogućili da lakše dođu do novih grla.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac iskazao je uvjerenje da će se kroz uspješnu saradnju koju Opština ostvaruje sa Ministarstvom poljoprivrede i ministrom Aleksandrom Stijovićem u narednoj godini uvećati broj broj grla koji će se dodijeliti i na taj način dodatno pomoći stočarima u Beranama.

Sekretar za poljoprivredu u Opštini Božo Premović ukazao je da je, osim dodjele junica, prije 3 dana podijeljeno 10 000 sadnica, te da će se u narednim danima podijeliti preko 230 priplodnih jagnjica, što je praksa koju će Opština u saradnji sa resornim Ministarstvom nastaviti i u narednom periodu.

Nakon dodjele junica i razgovora sa stočarima, ministar Stijović je održao sastanak sa predsjednikom Bogavcem i saradnicima, na kome su predočene mjere koje Opština i resorni Sekretarijat preduzimaju u oblasti pomoći poljoprivrednim proizvođačima u namjeri povećanja sredstava u narednoj budžetskoj godini.

Ministar Stijović je istakao odnos sa lokalnom samoupravom u Beranama kao dobar primjer uspješne saradnje koja se ostvaruje u cilju razvoja poljoprivrede, naglasivši da će ministarstvo nastaviti da podržava poljoprivredni sektor u Beranama, ne samo kroz subvencije već i kroz razvojne projekte, izgradnju seoske infrastrukutre, izgradnju obaloutvrda i nizom drugih aktivnosti u cilju razvoja ovog kraja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad