Crna Gora

Stav Demokratskog fronta o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine

“Da ne bi bilo zabune, stav Demokratskog fronta o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine. Podsjećanja radi, naš politički savez je bio pristao i na rekonstrukciju postojeće Vlade koju je podržavalo 38 poslanika parlamentarne većine, ali tri poslanika URE nisu pristajali na takvo rešenje.”, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Foto: Antena m

“Na kraju tih razgovora, dobili smo u formi ucjene odgovor da je najbolje da sve ostane kako je bilo, iako smo se svi složili na početku razgovora da je postojeće stanje neodrživo. I sada kada imamo priliku da dođemo do poštenog dogovora, opet neko ucjenjuje. Drugosrbijanski tabloid Vesti je od trenutka saopštavanja naše platforme otpočeo odvratnu kampanju protiv tog predloga kako bi disciplinovali stranku za koju procjenjuju da je njihova privatna svojina.”

Iz DF-a su kazali da je veoma dobro poznato da to rade zbog višedecenijskih zajedničkih poslova Prve i Druge familije.

“Naša platforma je pošten i ljudski iskorak u pravcu rješavanja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora i nama iz DF je prirodno da sa postojećim partnerima dođemo do novog dogovora. Za nas je prihvatljiv nedavni stav predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, koji je saopštio na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine, da bi samo onaj ko bi imalo odstupio od koalicionog sporazuma, i postupao suprotno postignutom dogovoru, jedini odgovarao za pad vlade.”

“Tada bi takav politički subjekt bio jasno i javno osuđen od strane svih drugih partnera da je krajnje neodgovoran i ne bi imao bilo kakvu političku budućnost.” zaključuje Front

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad