Crna Gora

Šta sve nedostaje u Depou Višeg suda CG nakon kopanja tunela: Nestali droga i oružje

Foto: Gov.me

U popisu je zaključeno da nedostaje više komada vatrenog oružja, ali i marihuana i kokain


Nakon završenog popisa u Depou Višeg suda Crne Gore do kojeg je letos bio prokopan tunel iz susedne zgrade, utvrđeno je da, između ostalog, nedostaje ukupno 13 pištolja, tri revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri revolvera i dve puške, nezvanično saznaje “TVCG”.

Utvrđeno je da u jednom od predmeta, između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera “GO fon”, ključ od vozila marke “Audi A8”, pasoš, rešenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bela koverta ispisana hemijskom, vizit karta “Enterijeri”.

Kada su je reč o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon marke “Samsung”.

Osim toga, komisija je utvrdila da nedostaju još dva telefona, marke “Samsung” i “Nokia” za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom, ali nije evidentirano da ih je to lice preuzelo, odnosno da su mu predata.

Što se droge iz Depoa tiče, saznaje se da su u pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dve prazne a u dvema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62 grama heroina.

U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692 grama.

U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68 grama, niti tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862 grama, 1,492 grama, i 58,503 grama.

U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726 grama kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od 6 foldera-registratora i jedan paket, a pronađen je jedan paket i četiri foldera-registratora. Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gde je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad