Crna Gora

Srzentić učestvovala na SIGMA ministarskoj konferenciji zemalja Zapadnog Balkana

Predstavnici SIGMA su se osvrnuli na pojedine djelove Izvještaja, dali poređenje i status napretka u odnosu na 2017. godinu i tom prilikom konstatovan je napredak u svim zemljama regiona, ali i posebno istaknuto na potrebu da se nastavi sa efikasnom implemetacijom strateških dokumenata i donijetih zakona

Foto: Vlada Cene Gore

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić učestvovala je na SIGMA ministarskoj konferenciji “Dobra javna uprava za bolji život građana na Zapadnom Balkanu”, gdje je sa ministrima zemalja regiona i predstavnicima SIGMA govorila o reformi javne uprave u regionu, kao i procjeni stanja reforme i napretku u zemljama Zapadnog Balkana.

“Moderna i dobra javna uprava igra ključnu ulogu u ekonomskom i društvenom razvoju, a pandemija COVID-19 dodatno je naglasila važnost efikasne i agilne javne uprave. U Crnoj Gori smo prethodne godine posvećeno radili sa javnim službenicima, civilnim sektorom, brojnim nevladinim organizacijama na osmišljavanju Strategije reforme javne uprave koja predstavlja zajedničku viziju i podiže ljestvicu kako treba da izgleda javna služba 21. vijeka, sa snažnim akcionim planom i indikatorima uspješnosti”, kazala je Srzentić na ministarskom panelu.

Na konferenciji “Dobra javna uprava za bolji život građana na Zapadnom Balkanu”, koju su otvorili Mathias Cormann, generalni sekretar OECD-a i Olivér Várhelyi, evropski komesar za susjedstvo i proširenje, predstavljeni su nalazi Monitoring izvještaja SIGMA za 2021. godinu.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad