Vijesti

Srbija spremna da pregovara: Završen sastanak sa Lajčakom, sada je sve na Prištini

Delegacija Beograda završila je nešto posle 12 časova bilateralne razgovore sa specijalnim predstavnikom EU, Miroslavom Lajčkom u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Foto: Kurir

Razgovori će ne nastaviti i popodne, ali se očekuje informacija u kom formatu će oni biti vođeni, odnosno da li će se predstavnici Beograda i Prištine naći za istim stolom.

Sastanak delegacije Beograda na čelu sa dirtektororm Kancelarije za KiM, Petrom Petkovićem, sa Lajčkom trajao je sat vrema duže od predviđenog.

Potvrđeno je da su koraci za forimaranje ZSO bilo prvo pitanje, kao “pitanje svih pitanja”, koje je delegacija Beograda predočila na sastanku s Lajčakom.

Istovremeno, razgovarano je i o drugim urgentnim temamama, energetici, pravosuđu, pitanju nestalih, slobodi kretanja.

– Mi smo došli da razgovaramo i apsolutno smo spremni da razgovaramo sa Prištinom. Zato smo ovde. Sada je njihova konstruktivnost na ispitu i da li će do direltnih razgovora doći, sada zavisi isključivo od Prištine. Mi smo došli u Brisel vodeći se pozivom EU da danas razgovaramo o formiranju ZSO, kako je to najavljeno i u saopštenju EU od 30.septembra – navode u delegaciji Beograda.

Trenutno se delegacija Prištine nalazi na sastanku sa EU posrednicima, a od ishoda tog razgovora zavisi da li će biti trilateralnog sastanka popodne ili će se razgovori nastaviti bilateralno.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad