Srbija

“Srbija protiv nasilja” odlazi u istoriju: Kako će se zvati nova opoziciona koalicija?

Foto: Tanjug

Ključna reč u nazivu nove koalicije gotovo sigurno biće “borba”

Izborni savez koji će formirati šest stranaka članica dosadašnje koalicije “Srbija protiv nasilja” nastupiće na lokalnim izborima 2. juna pod novim imenom, potvrđeno je za N1.

“Definitivno se nećemo zvati ‘Srbija protiv nasilja’ jer to ne bi bilo u redu, a ni pametno. Zasad se razmatraju dve-tri varijante, a u ponedeljak u 10 časova saopštićemo konačnu odluku o tome pod kojim imenom ćemo nastupiti na predstojećim izborima”, rekao je lider jedne od stranaka koje će činiti buduću koaliciju.

Kako portal nezvanično saznaje, ključna reč u nazivu nove koalicije gotovo sigurno biće “borba”.

“U nazivima izbornih lista koalicije najverovatnije će biti i imena gradova i opština u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori. Savez je otvoren i za druge stranke i pokrete, o tome se razgovara, a u toku naredne nedelje ćemo finalizovati dogovor”, istakao je sagovornik N1.

Miloš Jovanović: Režim nije pokazao spremnost za stvaranje uslova za fer izbore

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je da ne može biti kompromisa povodom “predstojeće farse” od izbora zakazanih za 2. jun u Beogradu.

On je ocenio da režim nije pokazao nikakvu spremnost za stvaranje elementarnih uslova za, koliko-toliko, fer i poštene izbore.

“Danas, na 40 dana od održavanja farse od izbora – i nezavisno od činjenice da je aosolutno kasno da se išta promeni na bolje – svaki dalji razgovor bi predstavljao čisto poniženje. Jedino što preostalo vreme dopušta jeste da svako donese odluku – da li će braniti demokratiju i slobodu u Srbiji ili će se, svesno ili ne, svrstati uz režim Aleksandra Vučića i njegove stranačke mašinerije koji direktno ugrožavaju i slobodu i demokratiju”, naveo je Jovanović.

Podsetimo, stranke okupljene u koaliciji “Srbija protiv nasilja” glasale su na sastanku koji je održan u petak o tome da li će 2. juna izaći na beogradske izbore. Predlog o izlasku na izbore podržalo je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, protiv su bili Stranka slobode i pravde, Srbija Centar i Zajedno, dok je Demokratska stranka glasala protiv izlaska, ali su njeni predstavnici najavili da će ta partija podržati odluku većine.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad