Politika

Dačić: Srbi dobro da se organizuju i pripreme za popis u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić kazao je da je posjeta premijera Zdravka Krivokapića Srbiji veoma značajna poslije promjene vlasti u Crnoj Gori i raznih disonantnih tonova i nesnalaženja, kako kaže, te parlamentarne većine.

Foto: Kurir

Dačić je na TV Hepi kazao da će se i on sastati sa Krivokapićem, da je crnogorski premijer tražio dolazak u srpski parlament.

“Mislim da je je trebalo da dođe ranije. Nama je bitno da Crna Gora ne vrši represiju i diskriminaciju nad SPC i Srbima koji žive u Crnoj Gori”, rekao je on.

Pozdravio je nadolazeću posjetu i kazao da misli da i drugi državni funkcioneri treba da imaju češće posjete.

“Srbi dobro da se organizuju i pripreme za popis u Crnoj Gori”

Govoreći o popisu stanovništva, Dačić kaže da “ovdje Srbi treba dobro da se organizuju i pripreme za taj popis u Crnoj Gori”.

“Zato što se na osnovu toga prave određene spekulacije koliko ima Srba, da li je to pravi broj”, dodao je on.

Dačić se osvrnuo i na to što Srbija nema ambasadora u Crnoj Gori, poručujući da to pitanje treba da se riješi.

“Smiješno je… Prošlo je već godinu dana od kada je nova vlast u Crnoj Gori, to pitanje mora hitno da se riješi. Mislim da će ova posjeta biti iskorišćena za tako nešto”, zaključio je Dačić.

Podsjećamo, premijer Krivokapić boraviće u zvaničnoj posjeti Srbiji,  2. i 3. novembra na poziv premijerke Srbije Ane Brnabić. Osim sa Brnabić, Krivokapić će se sastati sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad