Politika

Sramota! Prekrečen mural Ratka Mladića na fasadi zgrade u Njegoševoj

Mural sa likom Ratka Mladića sa fasade zgrade u Njegoševoj 38 i 38b u Beogradu uklonjen je danas, saopštila je Opština Vračar. Dvojica mladića pokušavaju da skinu kreč sa murala.

Foto: N1

Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar podseća da je rešenje za uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade ovog objekta doneto još 20. septembra.

Kako se navodi u saopštenju, tako je u skladu sa Odlukom o komunalnom redu naloženo stanarima stambenih zajednica u Njegoševoj broj 38 i 38b da uklone grafit.

Kako stoji u saopštenju, postupak je sproveden i na osnovu prijava novinara Antonele Rihe, Naima Lea Beširija iz Institut za evropske poslove, Tamare Tripić iz Mreže za demokratski dijalog.

“Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju, pa su u uklanjanju grafita preduzeli mere na njegovom uklanjanju”, dodaje se u saopštenju. 

Pošto je Opština Vračar objavila da je prekrečen mural, dvojica mladića su došla u Njegoševu ulicu i pokušavaju da očiste mural od kreča. 

Zbog murala Ratka Mladića održani su i protesti u početkom novembra. Grupa aktivista i građana okupila se u centru Beograda u znak podrške aktivistkinji Aidi Ćorović koja je privedena nakon što je jajima gađala mural. Policija je u Njegoševoj ulici postavila kordon. 

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad