Društvo

Sporni posao DPS-SDP režima skupo koštao Tivćane: Njemci „olakšali“ gradsku kasu za 1,1 milion evra!

Foto: Borba

Sprovodeći u djelo odluku međunarodne arbitraže u sporu tivatskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK), odnosno Opštine Tiva, koji je vođen sa njemačkom kompanijom „Ludwig Pfeiffer“ a koja je bila izvođač radova na izgradnji druge faze gradskog kanalizacionog sistema i prateće vodovodne infrastrukture Tivta, javni izvršitelj Ivan Petrović skinuo je juče i sa računa Opštine Tivat na svoj račun transferisao iznos od oko 1,1 milion evra, pišu Vijesti.

Posao sa „Ludwig Pfeifferom“ je sklopljen svojevremeno preko kontroverzne državne agencije „Vodacom“, u vrijeme kada je Tivtom vladala koalicija DPS-SDP,  a projekt menadžer te investicije, bio je tadašnji potpredsjednik Opštine Krsto Bošković (SDP).

Zbog neprihvatanja određenih situacija izvedenih radova od strane Vodovod i kanalizacije Tivat kao formalnog investitora i njemačke firme „Dahlem“ kao nadzora, nije u očekivano vrijeme „Ludwig Pfeifferu“ isplaćena ta situacija.

Iako je Opština Tivat u međuvremenu 2020. isplatila i to potraživanje sa kamatama, „Ludwig Pfeiffer“ je ipak pokrenuo međunarodnu arbitražu u Parizu i dobio spor.

Kako prenose Vijesti, stoga je juče javni izvršitelj skinuo iznos od oko 1,1 milion evra sa računa Opštine Tivat i transferisao ga na svoj, sa konačnom namjerom da ga uplati njemačkoj firmi koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

ViK Tivat danas je pred Privrednim sudom u Podgorici pokrenuo proces izdavanja privremene mjere kojom bi se obustavilo ovo izvršenje, ali je mala vjerovatnoća da će to vratiti ovaj novac Opštini Tivat.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad