Društvo

Sporni posao DPS-SDP režima skupo koštao Tivćane: Njemci „olakšali“ gradsku kasu za 1,1 milion evra!

Foto: Borba

Sprovodeći u djelo odluku međunarodne arbitraže u sporu tivatskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK), odnosno Opštine Tiva, koji je vođen sa njemačkom kompanijom „Ludwig Pfeiffer“ a koja je bila izvođač radova na izgradnji druge faze gradskog kanalizacionog sistema i prateće vodovodne infrastrukture Tivta, javni izvršitelj Ivan Petrović skinuo je juče i sa računa Opštine Tivat na svoj račun transferisao iznos od oko 1,1 milion evra, pišu Vijesti.

Posao sa „Ludwig Pfeifferom“ je sklopljen svojevremeno preko kontroverzne državne agencije „Vodacom“, u vrijeme kada je Tivtom vladala koalicija DPS-SDP,  a projekt menadžer te investicije, bio je tadašnji potpredsjednik Opštine Krsto Bošković (SDP).

Zbog neprihvatanja određenih situacija izvedenih radova od strane Vodovod i kanalizacije Tivat kao formalnog investitora i njemačke firme „Dahlem“ kao nadzora, nije u očekivano vrijeme „Ludwig Pfeifferu“ isplaćena ta situacija.

Iako je Opština Tivat u međuvremenu 2020. isplatila i to potraživanje sa kamatama, „Ludwig Pfeiffer“ je ipak pokrenuo međunarodnu arbitražu u Parizu i dobio spor.

Kako prenose Vijesti, stoga je juče javni izvršitelj skinuo iznos od oko 1,1 milion evra sa računa Opštine Tivat i transferisao ga na svoj, sa konačnom namjerom da ga uplati njemačkoj firmi koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

ViK Tivat danas je pred Privrednim sudom u Podgorici pokrenuo proces izdavanja privremene mjere kojom bi se obustavilo ovo izvršenje, ali je mala vjerovatnoća da će to vratiti ovaj novac Opštini Tivat.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad